Goedenavond iedereen!

Mijn dochter, 3 jaar en 3 maanden oud, werd gediagnosticeerd met graad 2-3 adenoïden. Ik liet het aan twee KNO-artsen zien. Een in een staatskliniek (een zeer goede dokter, maar helaas zonder apparatuur), de tweede in een betaalde KNO-kamer met een endoscoop. De endoscoop heeft de diagnose alleen maar 'verduidelijkt'.

Mijn dochter begon maandelijks ziek te worden sinds de adenoïden toenamen (we hadden 2 maanden op de kleuterschool, waarvan we 10 dagen naar de kleuterschool gingen). Het begon allemaal met het feit dat we wat byak in de tuin grepen en onmiddellijk ernstig ziek werden - een vreselijke loopneus, die ondanks al mijn wasbeurten, luchten en bevochtiging eindigde in etterende otitis media en antibiotica. En een week na herstel hadden we een tweede loopneus en otitis media. Ik noem een ​​loopneus iets onoverwinnelijks, en niet alleen maar "eekhoorn". Ze waren groen en het slijmvlies was opgezwollen, brak nergens door en de temperatuur was. Over het algemeen. Een beetje prettig.

We zijn gestopt met naar de tuin te gaan, omdat beide doktoren, onafhankelijk van elkaar, zeiden - je zult alleen heel ernstig en eindeloos ziek worden, omdat je adenoïden hebt.

We hebben een maand onze neus gepuft met Nazonex-Sinus. We hebben Lymphomiazot gedronken. (ook beide KNO's, zonder een woord te zeggen, deden zo'n aanbeveling). Een keer per maand heeft de baby stabiele adenoïditis, wat niet helpt bij het druppelen van zoutoplossing en koele, vochtige lucht (of beter gezegd, het kind is er waarschijnlijk gemakkelijker van en we voorkomen mogelijke complicaties, maar we kunnen het probleem met de neus niet oplossen). Ik ben bang om naar matinees en kerstbomen te gaan, om te bezoeken en openbare plaatsen, om niets van bovenaf op te halen. We lopen als er geen temperatuur is, ik bevochtig, lucht, Varya's neus ademt in principe. Als ik slaap, snotter, als het snurken begint, weet ik dat de adenoïden opnieuw ontstoken raken en toenemen en dat alles opnieuw begint (

Eén KNO zei: geen verwijdering op 6-jarige leeftijd zal eindigen. Een ander - "snijd zonder te wachten op peritonitis (s)." Ik weet niet hoe ik moet zijn. Ik hou er niet van om een ​​keer per maand een kind met chemie te vergiftigen (ik heb het over Milinosik en allerlei druppels). Tot 6 jaar, nog eens drie jaar. Elke maand is adenoïditis, die ook kan eindigen, onbekend..

Mijn vriend, een kinderarts die in Duitsland woont, die van mijn situatie hoorde, zei onmiddellijk "we hebben zulke kinderen onmiddellijk gestuurd voor cryotherapie. Adenoïden worden kleiner, stoppen met het produceren van slijm, het kind wordt minder ziek"

Ik raakte geïnteresseerd, las. Er zijn weinig beoordelingen. Is er iemand een vergelijkbare behandelingsoptie tegengekomen? Misschien vrienden? Of dokters zullen iets voor mij zeggen of andersom?

Ik moet meteen zeggen dat al mijn favoriete dokter over adenoïden zei, ik heb al gekeken, gelezen, bestudeerd. Ik zal ook meteen zeggen dat we in de slaapkamer + 18-19С en vochtigheid 50-60% hebben, ik maak nat schoon en we lopen elke dag, zelfs met adenoïditis, als er geen temperatuur is en er geen storm op straat is). Die. het kind leeft niet in tapijten en batterijen)

Daarom zijn het juist de beoordelingen op cryo of andere behandelingsopties die interessant zijn. Als er iets is, kom ik uit Kharkov. Ineens zal iemand iets concreets adviseren. ENT bijvoorbeeld

Alvast bedankt aan iedereen! En gezondheid voor uw kinderen.

Cryotherapie van adenoïden

Geplaatst op 11 februari 2016 13:04

25 opmerkingen

alionka333 11 februari 2016, 13:13

Ik was ook tegen verwijdering. categorisch. Tot de dochter haar gehoor begon te verliezen ((((((Ik moest verwijderen, hoewel de mate van toename van adenoïden 2.
Ik las veel controversiële recensies over cryotherapie op internet. Ook geneigd tot dit type behandeling, maar toch moesten we ze verwijderen. Op dit moment heb ik er helemaal geen spijt van. Het kind is nu al een jaar niet ziek. En als je ziek begon te worden, dan de maximale loopneus, die 7-10 dagen werd behandeld en niet met de medicijnen die daarvoor waren

Marinka_B 11 februari 2016, 15:42

Ik heb al 3 voorbeelden
- we hebben ook verwijderd, voor ons alleen pluspunten.
- Het nichtje werd later verwijderd, toen het gerucht begon te verdwijnen - ze vochten lange tijd.
- de vriendin van mijn dochter deed cryo en toen hebben ze het toch verwijderd

madmans_wife 11 februari 2016, 17:34

Welnu, we hebben geen ernstige problemen, noch otitis, noch gehoorverlies. Het blijkt gewoon dat met een loopneus alles langs de achterwand gaat, de keel kan pijnlijk worden. Misschien is dezelfde cryotherapie in dit geval effectief.

Marinka_B 11 februari 2016, 18:48

Nou, het laatste meisje heeft zo'n situatie. Ze hebben veel verschillende behandelingen ondergaan. Cryo paste niet bij hen, omdat mijn dochter niet aan de procedure deelnam. Het kind is bang, schreeuwend, het is nodig om het in de neus te houden, natuurlijk een spasme, het is allemaal geknepen - hoe kan alles met hoge kwaliteit worden ingevroren? Ze zijn verwijderd, maar het probleem stoort toch van tijd tot tijd.
Probeer het, misschien past cryo bij u. Je hebt tijd om te verwijderen.

Antuaneta 11 februari 2016, 13:22

Vrienden maakten het meisje 8 jaar, het hielp niet.

Viktorija7 11 februari 2016, 13:48

Het eerste kind werd geholpen door het wassen met neuszout (een gieter in de apotheek en er wordt zout in speciale zakjes verkocht) Hij sliep terwijl hijgend hijgde, de dokter stond op verwijdering, kocht een wash and go. We begonnen ergens op 3-jarige leeftijd, de dokter was verrast, zei dat hij het kind voor het eerst zag op 3-jarige leeftijd, die zijn neus moest spoelen.. maar toch, een jaar hard werken en alles begon langzaam achteruit te gaan. Ik heb zelf cryotherapie geprobeerd, ik vergat wat keelpijn en keelpijn zelfs in de winter is, ik doe het nu eens een half jaar als profylaxe. Zoek naar, probeer alle opties, het is het gemakkelijkst te verwijderen.

Viktorija7 11 februari 2016, 15:03

Nee! Puffen is één ding, en het wassen van de modder van de neus is een ander.. weet je, ik was erg sceptisch aan het begin van de behandeling. Vooral omdat professor Lau in Duitsland was met een kind, zei hij dat ze zeggen dat je kunt blijven, maar het is lang en je gewoon word het beu om het elke dag te doen.. laten we het weglaten en je zult geen contact meer met me opnemen, maar ik besloot en het werkte. De gieter in de apotheek is te koop, vraag hen om je te laten zien en je zult zien dat er een gevoel is in de andere... het water valt in de ene doorgang van de neusgaten en stroomt uit de andere. We stromen zoveel dingen uit het kind. Ik voelde me ziek, dringt erop aan om me te excuseren... en pus en groen en gewoon wit slijm.. Ja, dit is ook onaangenaam voor het kind en je moet de wastechniek strikt volgen, anders kun je de gehoorgang beschadigen. over het algemeen maakte ik het kind bang dat mijn oom daar pijn zou doen met een mes, dus hij verdroeg en waste)))

Viktorija7 11 februari 2016, 15:07

het enige is dat er leeftijdsbeperkingen zijn (ik weet niet hoe nu, ik deed het 10 jaar geleden). De dokter vertelde ons dat je pas vanaf 3 jaar deze procedure kunt doen, daar hebben ze iets anders in hun neus en oor, etc. Ik herinner me niet alle details.

madmans_wife 11 februari 2016, 17:30

Nou ja, maar mijn 2.5 hebben nog steeds niet eens ((((

Viktorija7 11 februari 2016, 13:55

hoewel we, behalve wassen, verschillende eucalyptusoliën ademden. we wandelden minstens 4 uur per dag en in de winter en in de regen.. in de zomer nam ik het kind dichter bij het naaldbos, weg van de stad. laat het beter bevriezen dan zweten. voedsel - geen snoep, alles zoals voorheen aten mensen in de dorpen. (woorden van de dokter).

Viktorija7 11 februari 2016, 13:59

de jongen is nu 13 jaar oud, pah pah catarrale ziekten worden praktisch niet ziek. (voor 10 jaar geleden hoorde ik de waarheid niet over cryotherapie, waarschijnlijk was het nog niet gedaan)

Olga_ah 11 februari 2016, 14:00

onze KNO zei dat het onzin was. we hebben verwijderd en gelukkig wat ik jou ook wens

Iriska177 11 februari 2016, 14:18

+++ we +++ leven bij het kind is verbeterd

Mariya_K 11 februari 2016, 14:27

En ik wil dat het kind eerst een cryoconservering van de nasopharynx doet. Veel positieve feedback. Alle kinderen zijn anders, iemand heeft geholpen, iemand niet. Maar ik zou het proberen.

Sandra2008 11 februari 2016 15:25 uur

En we hebben verwijderd. Alles was geweldig. En 2,5 jaar later, na drie orz op rij, groeiden ze weer. Ik ben echt in shock. Nu proberen we te behandelen. Ik wil ook meer weten over cryogeen invriezen

TaNyShA1990 11 februari 2016, 17:14

En hoe laat verwijderden ze?

Sandra2008 11 februari 2016, 18:23

Viktorija7 11 februari 2016, 22:30

Het is een feit dat ze actief teruggroeien tot 6 jaar, dus je moet tot het laatste "trekken" en proberen te behandelen. Toen ik kinderen zag die al 3 keer waren afgeslacht. Ik besloot - ik trek het tot 6 jaar, en als het helemaal erg is - dan stop ik het, maar na 4,5 jaar na zout begonnen ze af te nemen en waren ze op 6-jarige leeftijd bijna onzichtbaar. De dokter vertelde ons dat er niets overbodig was in het lichaam, en deze adenoïden een beschermende functie uitvoeren.

madmans_wife 11 februari 2016, 22:41

Nou, dat is precies het punt, adenoïden vervullen een beschermende functie en snijden ze zonder een scherpe reden.

Viktorija7 12 februari 2016, 11:43

probeer cryo, ik deed het zelf en vergat verkoudheid, zag veel kleine kinderen in de rij in de cryotherapieruimte. als het niet al helpt - de operatie, maar daarna. oog ja oog! verkoudheid is de gevaarlijkste vijand, dit weefsel groeit weer bij acute luchtweginfecties. Het is raadzaam om niet naar de kleuterschool te rijden (tenzij er natuurlijk een mogelijkheid is). Ik zat thuis met mijn zoon, ging op 4-jarige leeftijd naar de tuin en dan tot 12 uur. Nu met mijn dochter deze kans Ik hoef het niet te geven aan de kleuterschool vanaf 2 jaar oud.

De effectiviteit van adenoïde cryotherapie

Adenoïden bij kinderen groeien tegen een achtergrond van verzwakte immuniteit. Meestal is dit een gevolg van luchtweg- of infectieziekten. Adenoïditis in de beginfase wordt behandeld met een conservatieve methode, als een dergelijke behandeling geen effect heeft, neem dan een chirurgische ingreep. Cryotherapie van adenoïden bij kinderen is een innovatieve behandelmethode waarmee u zonder operatie kunt herstellen van adenoïden. De essentie van de behandeling is om vloeibare stikstof in het adenoïde gebied te spuiten. Onder invloed van lage temperaturen nemen ze onafhankelijk van elkaar af..

Is het nodig om adenoïden te behandelen

Adenoïditis wordt ervaren door veel kinderen van 5-7 jaar. Deze ziekte komt vrij vaak voor, in verband waarmee u verschillende speculaties en argumenten kunt ontmoeten met betrekking tot de behandeling van deze aandoening. Dus soms denken ouders dat adenoïditis een volledig fysiologische aandoening is, die helemaal niet hoeft te worden behandeld, omdat deze aandoening met de leeftijd van het kind gewoon zal ontgroeien.

Absoluut, de neusholte zal groeien, het lymfoïde weefsel zal atrofie ondergaan, maar het is de moeite waard om te overwegen dat de complicaties die adenoïden veroorzaakten in de vroege kinderjaren complicaties voor het leven zullen achterlaten.

Als adenoïden niet worden behandeld, kunnen dergelijke ernstige complicaties optreden:

  • De neusademhaling is volledig verstoord, dus de baby ademt constant door haar mond. Zo'n ademhaling duurt vrij lang, waardoor chronische faryngitis ontstaat. Deze ziekte verdwijnt niet, zelfs niet nadat de adenoïden zijn geëlimineerd..
  • Door verstoorde neusademhaling is de structuur van de schedel, kaak en skelet verstoord. Dit leidt ertoe dat zelfs na de overgroei van het adenoïdeprobleem het probleem van malocclusie, ontwikkeling van de schedel en de kaak blijft bestaan.
  • Overmatig overwoekerde adenoïden raken periodiek ontstoken en zijn een bron van infectie. De infectie kan hieronder naar beneden gaan en andere lymfeklieren aantasten. Als amandelen voortdurend worden blootgesteld aan ontstekingen, krijgt het kind levenslang chronische tonsillitis.

Dit zijn niet alle complicaties waar adenoïditis toe kan leiden. Daarom moeten ouders bij de eerste tekenen van de ziekte een arts raadplegen die medicijnen of een operatie zal voorschrijven.

Overgroeide adenoïden kunnen leiden tot gedeeltelijke of volledige doofheid. Dit gebeurt als het lymfoïde weefsel sterk groeit en de gehoorzenuw aantast..

Indicaties voor cryotherapie

Cryotherapie van adenoïden bij kinderen bestaat uit het effect van vloeibare stikstof op het overgroeide lymfoïde weefsel. Door de invloed van kou worden adenoïden kleiner en zijn herstelprocessen sneller. Vloeibare stikstof wordt uitsluitend op het aangetaste weefsel gesproeid, terwijl gezonde stikstof helemaal niet wordt aangetast..

Tijdens de behandeling kan de arts zijn toevlucht nemen tot cryodestructuur. Deze procedure helpt om bepaalde delen van de adenoïden te verwijderen, die dan wegvallen zonder de patiënt ongemak te bezorgen..

Adenoïde cryotherapie is in dergelijke gevallen aangewezen:

  • Als bij het kind de diagnose adenoïditis van 1-2 graden wordt gesteld. Met een meer gevorderde graad van de ziekte is het meestal nodig om zijn toevlucht te nemen tot klassieke chirurgische ingrepen.
  • Als een baby lijdt aan chronische rhinitis.
  • Als de baby vaak verkouden is door overgroeid adenoïd weefsel.

Soms wordt cryotherapie van adenoïden ook gebruikt in de 3 stadia van de ziekte. Dit gebeurt in gevallen waarin de operatie onmogelijk is of de ouders het er niet mee eens zijn..

Vóór cryotherapie moeten conservatieve behandelmethoden worden geprobeerd. U kunt ook een beroep doen op traditionele geneeskunde.

Hoe wordt cryotherapie uitgevoerd?

Cryotherapie van adenoïden bij een kind wordt in verschillende opeenvolgende fasen uitgevoerd:

  • Lokale anesthesie van de nasopharynx wordt uitgevoerd. Voor dit doel de meest gebruikte lidocaïne-spray.
  • Zachte buisjes van de endoscoop worden voorzichtig in de neusholtes gestoken. Via hen wordt vloeibare zuurstof geleverd.
  • De dokter zet een speciaal apparaat aan en dampen van vloeibare stikstof komen rechtstreeks in het overgroeide lymfoïde weefsel. De duur van de procedure is slechts enkele seconden, maar in één behandelsessie maakt de arts verschillende vergelijkbare benaderingen.

Een dergelijke behandeling duurt niet langer dan 15 minuten. In dit geval voelt het kind geen ongemak of pijn. Om adenoïditis kwijt te raken, is het noodzakelijk om 3-5 cryotherapieprocedures te ondergaan. De duur van een dergelijke behandeling wordt bepaald door de otolaryngoloog, maar meestal nemen ze een pauze van een paar maanden en wordt de behandeling hervat.

Dankzij cryotherapie wordt het amandelepitheel snel hersteld, neemt de lokale immuniteit toe en wordt verdere proliferatie van adenoïd weefsel voorkomen..

Tijdens de procedure gaat witte stoom in knuppels van de neus van de baby. Daarom wordt de cryotherapie van adenoïden "Little Whelp" genoemd.

Contra-indicaties

Cryotherapie is een relatief zachte behandeling van adenoïden, die zeer weinig contra-indicaties heeft. Gebruik maken van deze behandelingsmethode is het niet waard in slechts twee gevallen:

  • Met bewezen koude allergieën.
  • Bij pathologische vernauwing van de neusholtes, wanneer het onmogelijk is om de endoscoopbuis in de holte te dringen.

U kunt een dergelijke procedure op elk moment uitvoeren. Zonder verwijzing naar de tijd van het jaar. Cryotherapie helpt bij het omgaan met adenoïden van graad 1-3, hoewel soms ook op deze manier gebruik wordt gemaakt van graden van adenoïditis. Als het effect na twee kuren met cryotherapie niet al te merkbaar is, moet je je toevlucht nemen tot chirurgische excisie van adenoïden.

De kosten van een dergelijke behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de locatie van de kliniek. Aan de periferie kost deze procedure minder dan in het centrum van een grote metropool. De gemiddelde kosten van een sessie bedragen ongeveer tweeduizend roebel.

Veel artsen bevelen ten minste 3 van dergelijke sessies aan en herhalen de behandeling na een paar maanden.

Kenmerken van de herstelperiode

Om ervoor te zorgen dat de cryotherapieprocedure zo effectief mogelijk is, moeten tijdens de herstelperiode de volgende aanbevelingen in acht worden genomen:

  • Na behandeling met adenoïden met vloeibare stikstof mag het kind 2-3 uur niet eten. Het is verplicht om een ​​uur niet te drinken.
  • Binnen twee dagen na de procedure moet u de keel spoelen met een antiseptische oplossing, bijvoorbeeld Miramistin. Er kan een ander medicijn worden voorgeschreven..
  • De neuspassages moeten worden gesmeerd met plantaardige oliën om uitdroging van het slijmvlies te voorkomen. Je kunt perzik- of duindoornolie nemen.
  • Het is noodzakelijk om elke fysieke activiteit uit te sluiten. Na cryotherapie moet het kind gedurende minimaal een week meer rusten..
  • Als de procedure in het koude seizoen wordt uitgevoerd, is het noodzakelijk om uw verblijf in de frisse lucht te beperken. In de beginperiode is het raadzaam dat het kind helemaal niet in de kou loopt, en dan kun je veilig ongeveer een half uur per dag lopen.

Soms raden artsen aan om te gorgelen met afkooksels van kruiden. Meestal worden calendula, kamille en salie gebruikt voor het reinigen van de keel en mondholte..

Tijdens de herstelperiode is het raadzaam dat het kind een complex van vitamines en mineralen drinkt. Deze medicijnen verhogen de immuniteit en bevorderen snel herstel..

KNO-doktersrecensies

Beoordelingen van specialisten die in de praktijk deze behandelmethodiek gebruiken, zijn het meest positief. Ze merken op dat na cryotherapie de neusademhaling wordt hersteld, een loopneus overgaat en de lokale immuniteit wordt versterkt. Een persoon wordt vatbaarder voor verschillende virussen en bacteriën..

In veel gevallen verbetert de toestand van de patiënt na een dergelijke behandeling aanzienlijk. Maar artsen zeggen dat de efficiëntie hoger is als de ziekte niet wordt gestart. Bij de behandeling van adenoïditis graad 3-4 is een dergelijke methode mogelijk niet effectief en moet u een chirurgische ingreep uitvoeren.

De methode van cryotherapie van adenoïden bij kinderen verscheen niet zo lang geleden, maar is al populair geworden bij zowel artsen als patiënten. Het is de moeite waard om te overwegen dat een dergelijke behandeling alleen in de vroege stadia van de ziekte effectief is, anders zal het geen resultaat opleveren.

Fakruna's blog

Adenoïditis bij een kind, hoe te behandelen?

Geplaatst door Fakruna op 18 december 2013

51.849 weergaven

Na een langdurige ziekte (nog steeds voortdurende behandeling) met een lange loopneus, werd bij ons de diagnose adenoïditis gesteld. Lore zei de eerste fase. Ze schreef een behandeling met een antibioticum voor om te drinken (dat deden ze niet, omdat ze het gewoon dronken), het antibioticum - bioparox in haar neus, spoot ook niet, omdat de neus was al behandeld met een antibioticum, waarna er spruw in de keel zat. waar we nog steeds mee worstelen, en ook al werd ik ooit bespoten met bioparox in mijn neus, dus na een paar dagen verdween mijn reukvermogen. Ik ben bang dat het kind zo wordt behandeld. Ik wil naar een andere Laura gaan. Over het algemeen ben ik meer geneigd tot homeopathie, maar ik kan zelf geen medicijnen voorschrijven en we hebben geen enkele klassieke homeopaat in onze stad ((. Ik ben bang om geen adenoïden te starten en stadium 3 niet te bereiken).

Adenoïde cryotherapie: indicaties en kenmerken van de procedure

Blootstelling aan vloeibare stikstof wordt veel gebruikt bij de behandeling van verschillende pathologieën. Adenoïde cryotherapie is een effectieve manier om hypertrofie van het weefsel te verminderen zonder de amandel radicaal te verwijderen. De methode heeft een aantal functies waarmee u van tevoren vertrouwd moet raken..

Behandeling met vloeibare stikstof

Vloeibare stikstof vernietigt overmatig overgroeid lymfoïd weefsel en stimuleert de lokale immuniteit

Cryotherapie is een van de veiligste behandelingen voor adenoïden. Het wordt gebruikt als alternatief voor chirurgie, maar zorgt voor langdurige remissie, versterkt de immuniteit en voorkomt verdere weefselgroei.

  • veiligheid;
  • beschikbaarheid;
  • minimale contra-indicaties en bijwerkingen;
  • hoge efficiëntie.

Met behulp van vloeibare stikstof wordt het hypertrofische lymfoïde weefsel van de nasofaryngeale amandel vernietigd. De methode is niet geassocieerd met een risico op bloeding en heeft daarom praktisch geen contra-indicaties.

Naast het vernietigen van vergrote delen van de amandel, stimuleert blootstelling aan stikstof zijn eigen immuniteit en heeft het een antimicrobieel effect, waardoor cryotherapie niet alleen adenoïden behandelt, maar ook terugval van de ziekte voorkomt.

Soorten procedures

Cryotherapie van adenoïden kan van twee soorten zijn: de therapie zelf en de cryodestructuur zelf. In het eerste geval worden adenoïden korte tijd aangetast. Het doel van cryotherapie is niet het vernietigen van weefsel, maar het stimuleren van lokale metabolische processen, activering van immuniteit en antimicrobiële werking.

Cryodestructuur heeft andere doelen: de vernietiging van hypertrofische delen van de amandel (adenoïden) met vloeibare stikstof. Als gevolg hiervan wordt weefselnecrose gevormd en wordt de nasofaryngeale amandel verkleind..

Beide procedures zijn redelijk effectief, maar worden in verschillende gevallen gebruikt. Cryotherapie wordt eerder beschouwd als een soort fysiotherapie, omdat het gericht is op het versterken van de eigen immuunafweer, maar cryodestructuur is een alternatief voor radicale verwijdering van adenoïden met een scalpel of laser.

Indicaties voor cryotherapie en cryodestructuur

In de beginfase van adenoïden wordt cryotherapie praktisch niet voorgeschreven

Cryotherapie van adenoïden wordt voorgeschreven in de volgende gevallen:

  • sterke proliferatie van de nasofaryngeale amandel met ernstige schending van de neusademhaling;
  • inefficiëntie van conservatieve therapie;
  • frequente recidieven van otitis media en sinusitis met adenoïden;
  • contra-indicaties voor de operatie om adenoïden te verwijderen.

Over het algemeen is de indicatie voor cryotherapie van adenoïden bij kinderen graad 2 hypertrofie van de amandelen, maar cryodestructie wordt al uitgevoerd bij de derde graad van pathologie.

Bij adenoïden van de 1e graad wordt de methode zelden gebruikt, omdat de pathologie in dit stadium met succes wordt behandeld met medicijnen. Een otolaryngoloog kan echter cryotherapie aanbevelen voor adenoïden van graad 1, als de groei van de amandel wordt belast met chronische ziekten van de KNO-organen.

Voorbereiding en verplichte tests

Cryotherapie en cryodestructie worden poliklinisch uitgevoerd. Bovendien kunnen verschillende procedures nodig zijn - het hangt allemaal af van de mate van proliferatie van adenoïden.

Voordat u een procedure toewijst, moet u de diagnose nauwkeurig stellen. Het is belangrijk om de mate van adenoïden te achterhalen, daarom moet u naast een lichamelijk onderzoek door een otolaryngoloog een reeks onderzoeken ondergaan:

In de regel is slechts één van deze methoden geselecteerd. De meest informatieve is endoscopie van de nasopharynx. Het nadeel van deze procedure zijn de hoge kosten. Als alternatief kan radiografie worden voorgeschreven. De keerzijde van dit onderzoek is het negatieve effect van röntgenstralen op het lichaam van het kind.

Bovendien moet u een uitstrijkje van de nasopharynx doorgeven. Deze analyse is nodig om de bacteriële infectie en de ziekteverwekker te bepalen..

Een verplichte voorbereidingsfase voor cryotherapie is een instrumentele studie van de sinussen

Nadat de mate van adenoïde groei is vastgesteld en een bacteriële infectie is uitgesloten of bevestigd, is het noodzakelijk om een ​​aantal aanvullende tests te doorstaan ​​om contra-indicaties voor cryotherapie uit te sluiten. Onder hen:

  • bloedtest - om de stollingssnelheid, de uitsluiting van trage ontstekingsprocessen en latente infecties te bepalen;
  • urineonderzoek - om de werking van de nieren en het hele organisme als geheel te beoordelen;
  • ECG - om cardiovasculaire pathologieën uit te sluiten waarin blootstelling aan vloeibare stikstof verboden is.

Adenoïden worden behandeld met cryotherapie onder lokale anesthesie, daarom is het noodzakelijk om een ​​anesthesioloog te raadplegen en de mogelijkheid van intolerantie voor het medicijn voor pijnverlichting uit te sluiten.

Na alle testen en onderzoeken bepaalt de arts of cryotherapie kan worden uitgevoerd. Direct voor de procedure is geen speciale training vereist. Het is raadzaam om 's ochtends voor de sessie niet te eten en 2-4 uur voor de ingreep niet te drinken. Dit is nodig om het risico op braken door manipulaties in de nasopharynx te minimaliseren. De hele procedure wordt echter onder narcose uitgevoerd, dus de propreflex zal u tijdens de sessie niet storen..

Hoe is de procedure?

Cryotherapie van adenoïden wordt poliklinisch uitgevoerd. De patiënt komt de spreekkamer binnen en gaat op de bank liggen. Eerst wordt de nasopharynx verdoofd. Om dit te doen, kunt u zowel injecties als een speciale spray gebruiken die de lokale gevoeligheid vermindert.

Vervolgens wordt een endoscoop door de neus ingebracht - een apparaat in de vorm van een holle buis, waarbinnen een kamer en een apparaat voor het toevoeren van stikstof zijn.

De arts volgt de voortgang van de procedure op de monitor, die het beeld van de camera weergeeft. Stikstof in gasvorm wordt door de buis van de endoscoop geleid en op de vergrote amandel aangebracht.

Terwijl u een deel van de amandel verwerkt, verschuift de endoscoop naar andere delen van de adenoïde. De hele procedure duurt niet meer dan 10-15 minuten, op dit moment voelt het kind geen ongemak.

Cursusduur

Met cryotherapie kunt u het probleem niet in één sessie oplossen, omdat stikstof de diepe lagen van het lymfoïde weefsel niet onmiddellijk kan aantasten. Daarom zijn er voor een volledige genezing verschillende procedures nodig.

Als adenoïden worden verwijderd door cryotherapie, moet u erop voorbereid zijn dat de procedure minimaal 3 keer moet worden herhaald. Meestal bestaat de cursus uit 4-5 procedures. Elke volgende wordt pas uitgevoerd nadat de amandel volledig is hersteld, dus herhaalde sessies worden elke 10-14 dagen voorgeschreven.

Contra-indicaties en complicaties

Bij epilepsie en sommige andere ziekten is cryotherapie gecontra-indiceerd

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een bloedingsstoornis geen contra-indicatie voor de procedure. Dit komt omdat bij het invriezen van adenoïden geen bloeding kan optreden, omdat ook bloedvaten en haarvaten bevriezen. Als de bloedstolling verstoord is, is het mogelijk alleen nodig om de duur van blootstelling aan stikstof te verkorten, waardoor voor de volledige behandeling meer procedures nodig zijn.

Er zijn dus slechts vier contra-indicaties voor de procedure:

  • allergie voor kou;
  • pathologische vernauwing van de neusholtes;
  • epilepsie;
  • anesthesie-intolerantie.

Bij een pathologische vernauwing van de neusgang is het onmogelijk om een ​​endoscoop in de nasopharynx te plaatsen. In dit geval worden andere therapiemethoden gekozen, waarbij de toegang tot de adenoïden via de mond plaatsvindt.

Bij ernstige vormen van epilepsie wordt de procedure niet uitgevoerd, omdat blootstelling aan vloeibare stikstof en een algemeen stressniveau een aanval kan veroorzaken. In dit geval kunt u met uw arts overleggen over andere methoden voor de behandeling van adenoïden waarmee u onder algemene anesthesie hypertrofe weefsels in één sessie kunt verwijderen..

Over het algemeen is het risico op complicaties minimaal, omdat er geen bloeding optreedt tijdens en na de procedure. Op de plaats van blootstelling aan stikstof vormt zich echter een korstje in de nasopharynx. In de eerste dagen doet het getroffen gebied pijn, ongemak en zwelling van de nasopharynx zijn mogelijk, waardoor de neusademhaling nog erger is. Ook kan bij sommige kinderen de temperatuur de eerste 1-2 dagen stijgen. Al deze symptomen verdwijnen binnen een paar dagen..

Een complicatie kan een infectie zijn van een wond die optreedt op de plaats van blootstelling aan kou. Bij het bevestigen van een bacteriële infectie wordt antibioticatherapie voorgeschreven.

Kenmerken van de herstelperiode

De eerste dagen na de ingreep moet het kind lichamelijke inspanning vermijden. De eerste dag is bedrust.

Verdere revalidatie omvat het gebruik van antiseptica voor gorgelen - dit is nodig om infectie van de wond te voorkomen. Het is ook belangrijk om de neus te spoelen met een oplossing van zeezout (Aquamaris-spray, Humer) en olieachtige preparaten te gebruiken om uitdroging van het neusslijmvlies te voorkomen.

In de eerste 2-3 uur na de procedure moet u zich onthouden van voedsel en water..

Procedure kosten

In Moskou kost cryotherapie van adenoïden bij kinderen ongeveer 1.500-2.000 roebel per procedure. In regio's zijn de kosten lager en beginnen ze bij 800 roebel per sessie. De volledige cursus bestaat meestal uit 5 sessies.

Recensies

“Mijn dochter is 5 jaar, we hebben last van adenoïden van drie. Otitis wisselde voortdurend af met sinusitis, elke maand ziek. Verwijderen op deze leeftijd wordt niet aanbevolen, dus adviseerde onze KNO cryotherapie. Er werden in totaal 5 procedures voorgeschreven; er werden er twee per maand uitgevoerd. Er is al een jaar verstreken, de adenoïden werden niet volledig geëlimineerd, maar ze werden veel minder ziek - als ze maandenlang voor een loopneus waren behandeld, waren er vorig jaar slechts twee keer ernstige verkoudheden. Ik raad cryotherapie zeker aan. '

'Ze hebben deze procedure aan de zoon toegewezen, maar slechts één sessie. Er is een effect - een half jaar is al verstreken en we zijn nooit ziek geweest, behalve verkoudheid (maar dit is begrijpelijk, de adenoïden zijn niet volledig verwijderd). Minus de procedure - het kind wordt slecht verdragen. Hij lag 4 dagen thuis met koorts en ernstige keelpijn. '

'Ze deden cryotherapie, waren tevreden. De dochter was echt heel erg bang, dus elke procedure was erg moeilijk te organiseren. Er waren in totaal 3 sessies, de neus begon normaal te ademen na de eerste. De hele cursus kostte 10.000 roebel, maar de prijzen zijn overal anders. ”

Cryotherapie van adenoïden bij beoordelingen van kinderen

Hallo vrienden! Katya Ivanova is weer bij je. Vandaag gaan we verder met het onderwerp behandeling van adenoïden bij kinderen en ik wil u vertellen over de cryotherapieprocedure.

Wat is deze manipulatie en hoe beïnvloedt deze de ontstoken keelholte tonsil? Bij dit alles zullen beoordelingen van artsen en consumenten ons helpen erachter te komen..

Houd er rekening mee dat dit een relatief nieuwe niet-chirurgische methode is voor de behandeling van ontstoken keelholte tonsil, die nog niet zo lang geleden in de praktijk is gebracht. Daarom moet u er zeker mee vertrouwd raken.!

Het wordt als volgt uitgevoerd: onder invloed van koude stoom (vloeibare stikstof), die via de neusgangen wordt geïnjecteerd, het proces van het verminderen van ontstoken lymfoïde weefsel, de activering van lokale immuniteit en het herstel van cellulair metabolisme in ontstoken weefsels.

Ik ben een recensie aan het schrijven omdat ik zelf op zoek was naar echte recensies over deze procedure. Misschien is iemand nuttig.

Mijn dochter werd op 2,7-jarige leeftijd gediagnosticeerd met graad 3-adenoïden, bekeken met een endoscoop (buis met camera). We verdienden adenoïden voor 5 maanden naar de kleuterschool, het was niet moeilijk om ziek te worden vanaf de eerste dagen van de kleuterschool (snot, hoest), maar heel lang. Snot kon 3-4 weken genezen.

Na de volgende SARS werd mijn neus erg benauwd, de groene en zeer dikke snot werd vervangen door een sterk oedeem dat niet kon worden verwijderd (vasoconstrictoren hielpen niet). Het kind ademde helemaal niet door zijn neus, dag of nacht. 'S Nachts snurkte haar dochter als een volwassen man, er waren een paar seconden ademstilstanden. Ze wendden zich tot een privé-laura, zeiden otitis media binnen twee dagen, en snurken na ARVI zal binnen een week plaatsvinden, maar je moet het zaaien van keel en neus doorstaan. Voorgeschreven vaatvernauwer en lavage. Nog een week gekweld, geen resultaten. Analyses kwamen, ze vonden Staphylococcus aureus (niet veel, maar dat was het wel). We gingen naar een andere loru, keken met een endoscoop en diagnosticeerden graad 3, schreven Nazonex (antiallergisch) en Milinosik binnen (vasoconstrictoren) voor. De behandelingskuur is 1 maand, als het niet helpt, verwijder dan adenoïden. Hij reageerde niet op gewassen, hij zei dat velen met Staphylococcus aureus leven en dit is niet de reden. Na 5 dagen behandeling zagen Nazonex en Milinosik helemaal geen vooruitgang en gingen naar een andere laura. 3e KNO keek naar het zaaien, schreef 10 procedures voor van KUF (bacteriedodende lamp in de neus), spoelde de neus 3 keer per dag met furatsiline-oplossingen thuis en spoelde 2 keer per week de neus in een ziekenhuis. Deze behandeling was voor ons het meest effectief. Ik zette KUF op de eerste plaats, na 4-5 procedures was het resultaat zichtbaar. In dit stadium bood niemand me cryo aan, aangezien de 3e graad geen cryo-behandeling is, moest ik het kind iets meer behandelen om cryotherapie te doen of onmiddellijk adenoïden te verwijderen.

1. Een tijdje stopten ze met het bezoeken van de kleuterschool, heftrucks, winkelcentra, enz. We liepen alleen in de frisse lucht.

2. Fysieke neusspoeling. oplossing minstens 3 keer per dag dagelijks.

3. Versterkende middelen - natuurlijke vitamines Polysol en visolie Moller

4. We sliepen op een hoog kussen, half zittend (dus het was veel gemakkelijker voor het kind om 's nachts te ademen. Het hielp veel)

5. Het appartement is vochtig, koel, zonder vloerbedekking etc.

6. Wendde zich tot een klassieke homeopaat die 2 keer per week gedurende 3 maanden witte kralen voorschreef.

Dus "behandeld" 4 maanden, en geleidelijk aan beter. Vóór de eerste cryoprocedure ademde de dochter overdag haar neus in, 's nachts 50 tot 50.

Voorafgaand aan de ingreep zeiden ze dat als het kind bezwijkt voor dit type behandeling, het resultaat na 1 ingreep zichtbaar zal zijn. Als er geen resultaat is, hebben herhaalde procedures geen zin. (In totaal zijn er 3 procedures nodig met een interval van 1 maand). De procedure is pijnlijk.

Na 1 procedure was er een ZEER ernstig oedeem, de neus ademde helemaal niet, niets. De eerste dag had ik spijt van wat ik had gedaan. 2 nachten niet geslapen, het was duidelijk dat de dochter hard is. Ernstig oedeem was 2 dagen, op de 3e dag werd het gemakkelijker en snoot hij zijn neus met dik wit slijm. 4-5 dagen gelukkiger, de neus ademt al min of meer. Op de 6e dag na de procedure ging ik naar de kleuterschool en haalde onmiddellijk een ARVI op, dus ik raad aan om minstens een week na de procedure te weerstaan. Na herstel merkte ze dat ze 's nachts beter begon te ademen en besloot ze 2 procedures te volgen.

Na de 2e procedure was de zwelling niet zo sterk, maar dat was het wel. We sliepen 's nachts, mijn neus lekte. 5 dagen na cryo gingen we naar DR en namen onmiddellijk ARVI, misschien een toeval natuurlijk, maar toch lijkt het erop dat het lichaam verzwakt is na deze procedure en je moet een beetje wachten.

Nu ademt de dochter dag en nacht haar neus in, snuift soms een beetje, soms helemaal niet. MAAR! Na een snot begint het snuiven of snurken en het duurt even voordat de neusademhaling volledig is hersteld (ongeveer een week). Om verdere problemen te voorkomen, volg ik het advies van de KNO-arts: de gezondheid van een kind moet langer zijn dan de ziekte. Die. als het kind 3 weken ziek is geweest, dan neem ik hem nog 4 weken niet mee naar de kleuterschool. Terwijl we op zo'n zachte manier naar de kleuterschool gaan.

Na een week gaan we naar de 3e cryoprocedure

Samenvatting: Ik raad aan om cryo-behandeling alleen in combinatie te gebruiken, als adjuvans.

Hallo. Vertel me alsjeblieft, wie van je kinderen heeft cryotherapie van adenoïden en amandelen gedaan? Ik heb een dochter van 6 jaar. Adenoïden 2 el., Hypertrofie van amandelen 2 el. Van 4 - ***** jaar, toen ik naar de tuin ging, kunnen we er niet meer uit ziekten: sinusitis, sinusitis, laryngitis, tracheitis, tonsillitis, bronchitis en longontsteking, eindeloze acute luchtweginfecties, die vervolgens veranderen in een vreselijke hoest. We hebben bijna alles geprobeerd, inclusief en homeopathie. Het heeft geen zin. 's Nachts snurkt het, spraak door de neus gromt. Maar de mond is gesloten, ademt door de neus wanneer er geen snot is. Het gehoor is normaal. Het gezicht is niet vervormd. Eén KNO-arts zegt dat we geen bewijs hebben voor een operatie, dat er frequente ziekten zijn -Dat is geen reden. Een andere arts zegt wat hij moet doen, omdat de hersenen tijdens de slaap niet genoeg zuurstof krijgen, dat het beter is om een ​​operatie uit te voeren dan het slikken van kilo's AB. Maar voordat ik snij, wil ik graag feedback horen van degenen die cryotherapie voor hun kinderen hebben gedaan. of het nu gaat om frequente ziekten, hoe lang duurde de zwelling na de procedure, is het logisch of is dit een andere zwendel??

Krijg deskundig advies over uw onderwerp

Psycholoog, kandidaat voor psychologische wetenschappen. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog, adviseur. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog, Gestalttherapeut. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog, adviseur. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog, psychoanalytisch therapeut. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog, klinisch psycholoog. Specialist van de site b17.ru

Psycholoog. Specialist van de site b17.ru

Als er neusademhaling is en geen klachten - niet doen! Adenoïden lossen zichzelf op tegen de leeftijd van 18 jaar, dit is een puur kinderziekte, die zelf met de leeftijd verdwijnt. Ik had ook 2 graad-adenoïden in mijn jeugd, na het afstuderen van school werd ik onderzocht door de KNO-specialist - de diagnose werd verwijderd.

Ik leed in de kindertijd, mijn amandelen werden ook niet verwijderd - nu begint zo alles met een zere keel, de dokter praat natuurlijk constant over wat er moest worden verwijderd. Ik weet het niet, het lijkt te zijn gelukt, maar nu ben ik voorzichtig met hoe ik voel dat mijn keel pijn doet, ik heb waarschijnlijk het virus opgepikt, ik smeer de amandelen in met Viferon-gel, ik was mijn neus vaak met de keel,

Ik hoopte dat het kind zou ontgroeien, maar we wachten al twee en een half jaar op deze 'uitgroei'! Het kind is al 6,5 jaar oud. Spoedig naar school. En we gaan weer naar de tuin: 3-4 dagen gaan we, 2 weken thuis. Het probleem zit in de amandelen. Ze reageren erg slecht op vochtig weer. Als het nat is of regent, is het een beetje het is cool, mijn dochter snotte onmiddellijk, zelfs als ze geen contact had met de kinderen. De krachten zijn weg. Geef specifiek antwoord aan degenen die cryotherapie hebben gedaan.

Ze zeggen dat zieke adenoïden bij een kind ruzie zijn tussen vader en moeder. Ik zeg niet met zekerheid dat je het hebt, je kunt gewoon proberen de situatie in het gezin te veranderen, erachter te komen))). het hielp me)))) en ik wens je))))

Ik deed mijn dochter op 7-jarige leeftijd - daarvoor, van september tot mei, constante snot - bronchitis - opnieuw groene snot enzovoort in een cirkel (((een nachtmerrie. Mijn vriend cryo adviseerde me, zoals ik deed met mijn 2 kinderen en was erg blij. Wat kan ik zeggen - gedaan - 2 keer met een interval van een maand. Dit is super. Nu adviseer ik iedereen (tuff-pah) h

Trouwens, ook wij werden constant verteld - zullen ontgroeien. dus het is zo - maar er is nog een belangrijke nuance! op 8-jarige leeftijd bracht ze haar dochter voor het eerst naar de orthodontist (hoewel haar tanden vrij recht zijn) - zei ze meteen - had je adenoïden vergroot? soms snurken in een droom? Ja ze kunnen het op de een of andere manier onmiddellijk op de kaak vaststellen ((hoewel ik me ook niet had kunnen voorstellen dat ze daar al iets gebroken had. Nou, er was helemaal niets !!) nu dragen we het record

wat betreft de procedure zelf - mijn vrienden zeiden dat het volkomen pijnloos was. helaas (mijn dochter schreeuwde gewoon wild (((maar het is erg snel om het te doen - 3 seconden letterlijk in elk neusgat enzovoort 2-3 keer en in de keel. het was een stille horror, maar de dokters waren geschokt, ze zeiden nooit in het leven hebben we zo'n kind en zo'n wilde operatie niet gezien, maar het resultaat was het zeker waard!

Ze hebben één cryotherapieprocedure uitgevoerd. maand duurde. Het kind ademde door zijn neus, maar nu ademt hij. maar één neusgat begon te liggen. Maar nog steeds veel beter. dan voordat de procedure was. Hier gaan we naar de tweede procedure. maar we moeten naar een andere stad gaan, ver weg. Maar toch, ook al zag ik het licht aan het einde van de tunnel.

en we hebben deze procedure net gedaan vandaag. het kind schreeuwde om onzin, en braakte zelfs, nou, het is onze eigen schuld, het was niet nodig om het te voeden voor de procedure. het kind slaapt, maar om de een of andere reden begon zijn neus een beetje te snurken, ik weet niet hoe het zal zijn. na een maand, herhaalde procedure.

Natasha, Svetlana, waar heb je cryotherapie gegeven??

Ik ben Dima Komarov, ik ben 11 jaar oud. Vijf jaar geleden had mijn keel pijn en moest ik veel drugs drinken, mijn neus was benauwd en ik werd veel behandeld. Daarna werd ik genezen in de kliniek van Dr. Sichinava: adenoïden en amandelen verdwenen. Zes jaar lang werd hij voor het eerst ziek en wendde zich natuurlijk tot dokter Sichinava. En dus schrijf ik deze recensie. [email protected]

Kharlamova Nick 4 jaar adenoïden 2 el. We kwamen naar de kliniek, ondergingen een kuur. Bij de 5e procedure stopte het kind 's nachts met snurken. We gaan profylactisch. De dochter is niet ziek. Kharlamov Matvey, 8 jaar oud, adenoïden werden verwijderd, en toen begonnen ze opnieuw te lijden aan een neus, oren en amandelen. We kwamen naar de kliniek, voerden 10 procedures uit, de neus van het kind ademde en het belangrijkste was dat de oren geen pijn deden, de amandelen waren verminderd. Hartelijk dank aan de artsen van Dr. Sichinava Clinic! Tatjana ([email protected])

Mijn zoon had ook problemen met adenoïden, adenoiditis 2st. We zijn lang in ziekenhuizen geweest, werden behandeld met homeopathie, maar bij de eerste ARVI was alles nieuw. En na zulke uitputtende en onduidelijke reizen naar ziekenhuizen, realiseerde ik me dat ze gewoon geld van ons hebben gepompt, die betalen, daar het fonds van het kantoor, enz..
Daarom besloten we een kliniek in het buitenland te zoeken, adviseerde een vriend de Israëlische kliniek Migdal Medical. We schreven ons in voor een onderzoek met hen, als resultaat kregen we te horen wat het beste verwijderd kon worden, spraken we af, omdat het gevaarlijk was het kind verder te martelen met drugs. Verrassend genoeg leed de zoon alles perfect, zoals een normale inspectie, begreep zelfs niets. De operatie werd uitgevoerd onder algemene korte anesthesie en een paar uur later haalden we hem uit de kliniek. Al meer dan twee jaar zijn er geen problemen. Wees dus niet bang en verwijder, zoek gewoon een goede specialist. Succes

Hallo. Een kind van 5 jaar om de 3 weken is ziek met een etterende keelpijn... Heeft het kind een creotherapie gehad... En na een maand kregen ze weer een zere keel... Ik heb niet de kracht van enig kind. Dat is verschrikkelijk. Wat moeten we doen ? Vertel het me

Als er neusademhaling is en geen klachten - niet doen! Adenoïden lossen zichzelf op tegen de leeftijd van 18 jaar, dit is een puur kinderziekte, die zelf met de leeftijd verdwijnt. Ik had ook 2 graad-adenoïden in mijn jeugd, na het afstuderen van school werd ik onderzocht door de KNO-specialist - de diagnose werd verwijderd.

Hallo. Een kind van 5 jaar om de 3 weken is ziek met een etterende keelpijn... Heeft het kind een creotherapie gehad... En na een maand kregen ze weer een zere keel... Ik heb niet de kracht van enig kind. Dat is verschrikkelijk. Wat moeten we doen ? Vertel het me

Controleer het kind op herpes 6 en behandel het. Dit kan niet volledig worden genezen, maar de actieve fase moet worden verwijderd. We hadden het

Hallo. Een kind van 5 jaar om de 3 weken is ziek met een etterende keelpijn... Heeft het kind een creotherapie gehad... En na een maand kregen ze weer een zere keel... Ik heb niet de kracht van enig kind. Dat is verschrikkelijk. Wat moeten we doen ? Vertel het me

Ze zeggen dat zieke adenoïden bij een kind ruzie zijn tussen vader en moeder. Ik zeg niet met zekerheid dat je het hebt, je kunt gewoon proberen de situatie in het gezin te veranderen, erachter te komen))). het hielp me)))) en ik wens je))))

Moderator, ik vestig uw aandacht op de tekst:

De pagina wordt automatisch gesloten
na 5 seconden

De gebruiker van de Woman.ru-website begrijpt en accepteert dat hij volledig verantwoordelijk is voor alle materialen die gedeeltelijk of volledig door hem zijn gepubliceerd met behulp van de Woman.ru-service.
De gebruiker van de Woman.ru-site garandeert dat de plaatsing van de door hem ingediende materialen de rechten van derden (inclusief, maar niet beperkt tot het auteursrecht) niet schendt, onverminderd hun eer en waardigheid.
De gebruiker van Woman.ru, die materiaal verzendt, is daardoor geïnteresseerd om deze op de site te publiceren en drukt zijn toestemming uit voor verder gebruik door de redactie van Woman.ru.

Het gebruik en herdruk van gedrukt materiaal van woman.ru is alleen mogelijk met een actieve link naar de bron.
Het gebruik van fotomateriaal is alleen toegestaan ​​met schriftelijke toestemming van de sitebeheerder.

Plaatsing van intellectueel eigendom (foto's, video's, literaire werken, handelsmerken, enz.)
op woman.ru zijn alleen personen met alle benodigde rechten voor een dergelijke plaatsing toegestaan.

Copyright (c) 2016-2019 LLC Hirst Shkulev Publishing

Netwerkpublicatie "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Registratiecertificaat voor massamedia EL nr. FS77-65950, uitgegeven door de Federale Dienst voor Toezicht op Communicatie,
informatietechnologie en massacommunicatie (Roskomnadzor) 10 juni 2016. zestien+

Oprichter: Hirst Shkulev Publishing Limited Liability Company

Om te beginnen is mijn zoon 5 jaar oud. Tot 3 jaar, terwijl we thuis zaten en naar openbare plaatsen gingen met een grote concentratie aan kinderen, waren we helemaal niet ziek, niet één keer. Alle doktoren waren verrast, maar dat is het wel..

Op 4-jarige leeftijd gingen ze naar de 'vork' en kregen een mycoplasma-infectie van de bovenste luchtwegen, die in het bloed werd aangetroffen. Na de kuur zaten ze weer thuis - zo was de zomer. Vanaf september gingen ze weer naar de splitsing. En sindsdien begonnen ze elke maand gestaag pijn te doen, en geen andere medicijnen dan antibiotica hielpen. En opnieuw vingen ze dezelfde infectie op, maar alleen in het bloed werd ze niet meer gediagnosticeerd, maar vond het in een uitstrijkje uit de keel. Er waren weer antibiotica. Maar nu is voor al het andere een loopneus met een verstopte neus en snurken 's nachts toegevoegd.

We gingen naar de laura, ze diagnosticeerde ons met graad 3 adenoïden, die de neusademhaling met 2/3 sloot. ENT bood aan om cryotherapie te proberen, met het voorbehoud: als het niet helpt, maar niet iedereen helpt, dan is de verwijderingsoperatie.

Natuurlijk waren we het meteen eens. En toen hadden we meteen de eerste cryotherapieprocedure.

Ik zal het onderzoek en de diagnose van adenoïden in detail beschrijven, nou ja, de procedure zelf.

Ik zat op een stoel, nam het kind in mijn armen, sloeg zijn handen in de hare en de verpleegster hield haar hoofd vast. KNO kwam in zijn neus een soort medicijn - bevriezing. Vervolgens wikkelde hij watten op ijzeren dingen, zoals breinaalden, en smeerde een andere zalf in de neus. Vervolgens werd op zijn beurt een sonde met een camera in elke neusholte gestoken en werd het beeld van de adenoïden zelf al op de tv weergegeven. Het kind huilde natuurlijk tijdens deze procedure.

Na het diagnosticeren van de mate van adenoïden, begon de cryoirrigatie zelf. Allemaal in dezelfde stoel, in dezelfde positie, draagt ​​alleen een kind een cellofaan schort. Aan een cilinder met stikstof op min 170 graden zijn buizen verbonden met ijzeren sproeiers, van waaruit in de neus wordt gespoten. Een mondstuk wordt in de neus gestoken en de neus wordt 7-10 seconden geïrrigeerd. Het kind huilt opnieuw, maar weerstaat de procedure gestaag. We hebben trouwens ook ook de mond geïrrigeerd, omdat het vaak de keel pijn doet en het constant rood is.

Ik kreeg per ongeluk deze huiveringwekkende stikstof op mijn voet - de sensaties zijn niet prettig. En, zoals gezegd, KNO, het is vergelijkbaar met wanneer je op straat met je tong in de vorst op straat blijft. één strijkijzer en je kunt je tong niet afscheuren. Verschrikking.

Na de procedure huilde het kind nog een uur, zweette erg, zodat het was alsof hij was gewassen en niet was afgeveegd. Bij thuiskomst viel ik vrijwel direct een half uurtje in slaap, hoewel we overdag niet meer slapen. Er was praktisch geen ademhaling, dat wil zeggen, hij ademde zeker, maar volledig met zijn mond en angstig en met tussenpozen.

Dus, de eerste dag na de procedure: de neus ademt helemaal niet, absoluut niet, geen gram. De arts waarschuwde dat een dergelijke aandoening de eerste week zou zijn en zelfs zou kunnen verergeren. Bovendien begon de afscheiding vanuit de neus in de vorm van transparant water. De dokter waarschuwde ook, maar alleen dat ze op de tweede dag zullen beginnen. 'S Avonds moest ik elke 2 minuten wat water afvegen. De neus was gezwollen, zelfs visueel was hij zichtbaar en het is pijnlijk om erop te drukken. De eerste nacht sliepen we helemaal niet, het kind werd pas om 7 uur 's ochtends afgesneden en daarna voor een korte tijd en opnieuw constant wakker. 'S Nachts begon de groene, dichte afscheiding uit de neus met dezelfde frequentie, het hele gezicht en kussen waren vuil. Het is gewoon vreselijk.

Tweede dag De tumor sliep een beetje, de neus werd niet zo pijnlijk. Afscheiding uit de neus gaat, maar nu wordt het vloeibare heldere water vermengd met groen dik slijm; en een zere keel is een pluspunt, maar dit is ook normaal, omdat we het bevroren hebben. Het kind heeft praktisch geen eetlust, of liever wil men eten, maar het doet pijn om dit te doen, daarom, bijvoorbeeld de pasta waar we van houden, slikte het kind bijna zonder te kauwen. 'S Middags steeg de temperatuur tot 38,5 - ze waren erg bang. Ik belde de dokter, ze zei dat dit gebeurt, maar het is uiterst zeldzaam en kan 3 dagen duren. Wat betreft groen slijm, zei ze om isofra te begraven.

De derde dag. We sliepen 's nachts, maar slecht, we veegden constant onze snot af, mijn neus ademt nog steeds niet. Bovendien, door constant contact met de sjaal, begon de neus te bloeden en vormde zich een zweer. Snotstroom, maar iets minder ((((nu blazen we elke 5-7 minuten uit. De temperatuur springt, maar zo hoog als op de tweede dag - nee.

Vierde dag. Ze sliepen 's nachts, maar slecht. Er was 's nachts geen slijm uit de neus, maar het kind snurkte zodat zelfs een volwassen man het niet kon vergelijken. Ik heb al spijt dat we allemaal naar dit alles zijn gegaan. 'S Morgens niesde hij erg veel en bij het niezen scheidde het slijm onmiddellijk. Tijdens het avondeten zijn we uitgegaan om lucht in te ademen: er is praktisch geen loopneus op straat, maar een zeer sterke verstopte neus. Tegenwoordig is de afscheiding uit de neus dichter, niet zo vaak, maar elke 10-15 minuten snuiten we toch onze neus. De neus wordt constant ingesmeerd met crème, omdat onder de neus een zweer is ontstaan ​​door constant blazen.

Op de zesde dag stopte het slijm uit de neus, de neus is nog steeds verstopt.

Er ging een week voorbij - geen loopneus, slaap en snurken 's nachts, verstopte neus. Een gesprek bij een kind, zoals bij een Fransman)))))))

Precies 2 weken na de procedure. Wat kan ik zeggen? We snurken 's nachts, de neus is benauwd, we ademen door onze mond. Er zijn geen verbeteringen na de procedure. De vraag is nu: doe ik dit allemaal nog een keer? indien nodig? zullen helpen? - Ik weet het niet.

Geplaatst op 11 februari 2016 13:04

Ik was ook tegen verwijdering. categorisch. Tot de dochter haar gehoor begon te verliezen ((((((Ik moest verwijderen, hoewel de mate van toename van adenoïden 2.
Ik las veel controversiële recensies over cryotherapie op internet. Ook geneigd tot dit type behandeling, maar toch moesten we ze verwijderen. Op dit moment heb ik er helemaal geen spijt van. Het kind is nu al een jaar niet ziek. En als je ziek begon te worden, dan de maximale loopneus, die 7-10 dagen werd behandeld en niet met de medicijnen die daarvoor waren

Ik heb al 3 voorbeelden
- we hebben ook verwijderd, voor ons alleen pluspunten.
- Het nichtje werd later verwijderd, toen het gerucht begon te verdwijnen - ze vochten lange tijd.
- Mijn dochter heeft cryo gemaakt en ze zijn nog steeds verwijderd

Welnu, we hebben geen ernstige problemen, noch otitis, noch gehoorverlies. Het blijkt gewoon dat met een loopneus alles langs de achterwand gaat, de keel kan pijnlijk worden. Misschien is dezelfde cryotherapie in dit geval effectief.

Nou, het laatste meisje heeft zo'n situatie. Ze hebben veel verschillende behandelingen ondergaan. Cryo paste niet bij hen, omdat mijn dochter niet aan de procedure deelnam. Het kind is bang, schreeuwend, het is nodig om het in de neus te houden, natuurlijk een spasme, het is allemaal geknepen - hoe kan alles met hoge kwaliteit worden ingevroren? Ze zijn verwijderd, maar het probleem stoort toch van tijd tot tijd.
Probeer het, misschien past cryo bij u. Je hebt tijd om te verwijderen.

Vrienden maakten het meisje 8 jaar, het hielp niet.

Het eerste kind werd geholpen door het wassen met neuszout (een gieter in de apotheek en er wordt zout in speciale zakjes verkocht) Hij sliep terwijl hijgend hijgde, de dokter stond op verwijdering, kocht een wash and go. We begonnen ergens op 3-jarige leeftijd, de dokter was verrast, zei dat hij het kind voor het eerst zag op 3-jarige leeftijd, die zijn neus moest spoelen.. maar toch, een jaar hard werken en alles begon langzaam achteruit te gaan. Ik heb zelf cryotherapie geprobeerd, ik vergat wat keelpijn en keelpijn zelfs in de winter is, ik doe het nu eens een half jaar als profylaxe. Zoek naar, probeer alle opties, het is het gemakkelijkst te verwijderen.

Nee! Puffen is één ding, en de nare dingen uit de neus spoelen is een ander.. weet je, ik was erg sceptisch aan het begin van de behandeling. Vooral omdat professor Laura in Duitsland was met een kind, zei hij dat ze zeggen dat je kunt blijven, maar het is lang en je gewoon word het beu om het elke dag te doen.. laten we het weglaten en je zult geen contact meer met me opnemen, maar ik besloot en het is gelukt. De gieter in de apotheek is te koop, vraag hen om je te laten zien en je zult zien dat er een gevoel is in de andere... het water valt in de ene doorgang van de neusgaten en stroomt uit de andere. We stromen zoveel dingen uit het kind. Ik voelde me ziek, dringt erop aan om me te excuseren... en pus en groen en gewoon wit slijm.. Ja, dit is ook onaangenaam voor het kind en je moet de wastechniek strikt volgen, anders kun je de gehoorgang beschadigen. over het algemeen maakte ik het kind bang dat mijn oom daar pijn zou doen met een mes, dus hij verdroeg en waste)))

het enige is dat er leeftijdsbeperkingen zijn (ik weet niet hoe nu, ik deed het 10 jaar geleden). De dokter vertelde ons dat je pas vanaf 3 jaar deze procedure kunt doen, daar hebben ze iets anders in hun neus en oor, etc. Ik herinner me niet alle details.

Nou ja, maar mijn 2.5 hebben nog steeds niet eens ((((

hoewel we, behalve wassen, verschillende eucalyptusoliën ademden. we wandelden minstens 4 uur per dag en in de winter en in de regen.. in de zomer nam ik het kind dichter bij het naaldbos, weg van de stad. laat het beter bevriezen dan zweten. voedsel - geen snoep, alles zoals voorheen aten mensen in de dorpen. (woorden van de dokter).

de jongen is nu 13 jaar oud, pah pah catarrale ziekten worden praktisch niet ziek. (voor 10 jaar geleden hoorde ik de waarheid niet over cryotherapie, waarschijnlijk was het nog niet gedaan)

onze KNO zei dat het onzin was. we hebben verwijderd en gelukkig wat ik jou ook wens

+++ we +++ leven bij het kind is verbeterd

En ik wil dat het kind eerst een cryoconservering van de nasopharynx doet. Veel positieve feedback. Alle kinderen zijn anders, iemand heeft geholpen, iemand niet. Maar ik zou het proberen.

En we hebben verwijderd. Alles was geweldig. En 2,5 jaar later, na drie orz op rij, groeiden ze weer. Ik ben echt in shock. Nu proberen we te behandelen. Ik wil ook meer weten over cryogeen invriezen

Het is een feit dat ze actief teruggroeien tot 6 jaar, dus je moet tot het laatste "trekken" en proberen te behandelen. Toen ik kinderen zag die al 3 keer waren afgeslacht. Ik besloot - ik zal het tot 6 jaar trekken, en als het helemaal slecht is - zal ik het wegsnijden, maar ze begonnen af ​​te nemen na 4,5 jaar na zout en waren bijna onzichtbaar op 6-jarige leeftijd. De dokter vertelde ons dat er niets overbodig was in het lichaam, en deze adenoïden een beschermende functie uitvoeren.

Nou, dat is precies het punt, adenoïden vervullen een beschermende functie en snijden ze zonder een scherpe reden.

probeer cryo, ik deed het zelf en vergat verkoudheid, zag veel kleine kinderen in de rij in de cryotherapieruimte. als het niet al helpt - de operatie, maar daarna. oog ja oog! verkoudheid is de gevaarlijkste vijand, dit weefsel groeit weer bij acute luchtweginfecties. Het is raadzaam om niet naar de kleuterschool te rijden (tenzij er natuurlijk een mogelijkheid is). Ik zat thuis met mijn zoon, ging op 4-jarige leeftijd naar de tuin en dan tot 12 uur. Nu met mijn dochter deze kans Ik hoef het niet te geven aan de kleuterschool vanaf 2 jaar oud.

Adenoïden bij kinderen groeien tegen een achtergrond van verzwakte immuniteit. Meestal is dit een gevolg van luchtweg- of infectieziekten. Adenoïditis in de beginfase wordt behandeld met een conservatieve methode, als een dergelijke behandeling geen effect heeft, neem dan een chirurgische ingreep. Cryotherapie van adenoïden bij kinderen is een innovatieve behandelmethode waarmee u zonder operatie kunt herstellen van adenoïden. De essentie van de behandeling is om vloeibare stikstof in het adenoïde gebied te spuiten. Onder invloed van lage temperaturen nemen ze onafhankelijk van elkaar af..

Adenoïditis wordt ervaren door veel kinderen van 5-7 jaar. Deze ziekte komt vrij vaak voor, in verband waarmee u verschillende speculaties en argumenten kunt ontmoeten met betrekking tot de behandeling van deze aandoening. Dus soms denken ouders dat adenoïditis een volledig fysiologische aandoening is, die helemaal niet hoeft te worden behandeld, omdat deze aandoening met de leeftijd van het kind gewoon zal ontgroeien.

Absoluut, de neusholte zal groeien, het lymfoïde weefsel zal atrofie ondergaan, maar het is de moeite waard om te overwegen dat de complicaties die adenoïden veroorzaakten in de vroege kinderjaren complicaties voor het leven zullen achterlaten.

Als adenoïden niet worden behandeld, kunnen dergelijke ernstige complicaties optreden:

  • De neusademhaling is volledig verstoord, dus de baby ademt constant door haar mond. Zo'n ademhaling duurt vrij lang, waardoor chronische faryngitis ontstaat. Deze ziekte verdwijnt niet, zelfs niet nadat de adenoïden zijn geëlimineerd..
  • Door verstoorde neusademhaling is de structuur van de schedel, kaak en skelet verstoord. Dit leidt ertoe dat zelfs na de overgroei van het adenoïdeprobleem het probleem van malocclusie, ontwikkeling van de schedel en de kaak blijft bestaan.
  • Overmatig overwoekerde adenoïden raken periodiek ontstoken en zijn een bron van infectie. De infectie kan hieronder naar beneden gaan en andere lymfeklieren aantasten. Als amandelen voortdurend worden blootgesteld aan ontstekingen, krijgt het kind levenslang chronische tonsillitis.

Dit zijn niet alle complicaties waar adenoïditis toe kan leiden. Daarom moeten ouders bij de eerste tekenen van de ziekte een arts raadplegen die medicijnen of een operatie zal voorschrijven.

Overgroeide adenoïden kunnen leiden tot gedeeltelijke of volledige doofheid. Dit gebeurt als het lymfoïde weefsel sterk groeit en de gehoorzenuw aantast..

Cryotherapie van adenoïden bij kinderen bestaat uit het effect van vloeibare stikstof op het overgroeide lymfoïde weefsel. Door de invloed van kou worden adenoïden kleiner en zijn herstelprocessen sneller. Vloeibare stikstof wordt uitsluitend op het aangetaste weefsel gesproeid, terwijl gezonde stikstof helemaal niet wordt aangetast..

Tijdens de behandeling kan de arts zijn toevlucht nemen tot cryodestructuur. Deze procedure helpt om bepaalde delen van de adenoïden te verwijderen, die dan wegvallen zonder de patiënt ongemak te bezorgen..

Adenoïde cryotherapie is in dergelijke gevallen aangewezen:

  • Als bij het kind de diagnose adenoïditis van 1-2 graden wordt gesteld. Met een meer gevorderde graad van de ziekte is het meestal nodig om zijn toevlucht te nemen tot klassieke chirurgische ingrepen.
  • Als een baby lijdt aan chronische rhinitis.
  • Als de baby vaak verkouden is door overgroeid adenoïd weefsel.

Soms wordt cryotherapie van adenoïden ook gebruikt in de 3 stadia van de ziekte. Dit gebeurt in gevallen waarin de operatie onmogelijk is of de ouders het er niet mee eens zijn..

Vóór cryotherapie moeten conservatieve behandelmethoden worden geprobeerd. U kunt ook een beroep doen op traditionele geneeskunde.

Cryotherapie van adenoïden bij een kind wordt in verschillende opeenvolgende fasen uitgevoerd:

  • Lokale anesthesie van de nasopharynx wordt uitgevoerd. Voor dit doel de meest gebruikte lidocaïne-spray.
  • Zachte buisjes van de endoscoop worden voorzichtig in de neusholtes gestoken. Via hen wordt vloeibare zuurstof geleverd.
  • De dokter zet een speciaal apparaat aan en dampen van vloeibare stikstof komen rechtstreeks in het overgroeide lymfoïde weefsel. De duur van de procedure is slechts enkele seconden, maar in één behandelsessie maakt de arts verschillende vergelijkbare benaderingen.

Een dergelijke behandeling duurt niet langer dan 15 minuten. In dit geval voelt het kind geen ongemak of pijn. Om adenoïditis kwijt te raken, is het noodzakelijk om 3-5 cryotherapieprocedures te ondergaan. De duur van een dergelijke behandeling wordt bepaald door de otolaryngoloog, maar meestal nemen ze een pauze van een paar maanden en wordt de behandeling hervat.

Dankzij cryotherapie wordt het amandelepitheel snel hersteld, neemt de lokale immuniteit toe en wordt verdere proliferatie van adenoïd weefsel voorkomen..

Tijdens de procedure gaat witte stoom in knuppels van de neus van de baby. Daarom wordt de cryotherapie van adenoïden "Little Whelp" genoemd.

Cryotherapie is een relatief zachte behandeling van adenoïden, die zeer weinig contra-indicaties heeft. Gebruik maken van deze behandelingsmethode is het niet waard in slechts twee gevallen:

  • Met bewezen koude allergieën.
  • Bij pathologische vernauwing van de neusholtes, wanneer het onmogelijk is om de endoscoopbuis in de holte te dringen.

U kunt een dergelijke procedure op elk moment uitvoeren. Zonder verwijzing naar de tijd van het jaar. Cryotherapie helpt bij het omgaan met adenoïden van graad 1-3, hoewel soms ook op deze manier gebruik wordt gemaakt van graden van adenoïditis. Als het effect na twee kuren met cryotherapie niet al te merkbaar is, moet je je toevlucht nemen tot chirurgische excisie van adenoïden.

De kosten van een dergelijke behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de locatie van de kliniek. Aan de periferie kost deze procedure minder dan in het centrum van een grote metropool. De gemiddelde kosten van een sessie bedragen ongeveer tweeduizend roebel.

Veel artsen bevelen ten minste 3 van dergelijke sessies aan en herhalen de behandeling na een paar maanden.

Om ervoor te zorgen dat de cryotherapieprocedure zo effectief mogelijk is, moeten tijdens de herstelperiode de volgende aanbevelingen in acht worden genomen:

  • Na behandeling met adenoïden met vloeibare stikstof mag het kind 2-3 uur niet eten. Het is verplicht om een ​​uur niet te drinken.
  • Binnen twee dagen na de procedure moet u de keel spoelen met een antiseptische oplossing, bijvoorbeeld Miramistin. Er kan een ander medicijn worden voorgeschreven..
  • De neuspassages moeten worden gesmeerd met plantaardige oliën om uitdroging van het slijmvlies te voorkomen. Je kunt perzik- of duindoornolie nemen.
  • Het is noodzakelijk om elke fysieke activiteit uit te sluiten. Na cryotherapie moet het kind gedurende minimaal een week meer rusten..
  • Als de procedure in het koude seizoen wordt uitgevoerd, is het noodzakelijk om uw verblijf in de frisse lucht te beperken. In de beginperiode is het raadzaam dat het kind helemaal niet in de kou loopt, en dan kun je veilig ongeveer een half uur per dag lopen.

Soms raden artsen aan om te gorgelen met afkooksels van kruiden. Meestal worden calendula, kamille en salie gebruikt voor het reinigen van de keel en mondholte..

Tijdens de herstelperiode is het raadzaam dat het kind een complex van vitamines en mineralen drinkt. Deze medicijnen verhogen de immuniteit en bevorderen snel herstel..

Beoordelingen van specialisten die in de praktijk deze behandelmethodiek gebruiken, zijn het meest positief. Ze merken op dat na cryotherapie de neusademhaling wordt hersteld, een loopneus overgaat en de lokale immuniteit wordt versterkt. Een persoon wordt vatbaarder voor verschillende virussen en bacteriën..

In veel gevallen verbetert de toestand van de patiënt na een dergelijke behandeling aanzienlijk. Maar artsen zeggen dat de efficiëntie hoger is als de ziekte niet wordt gestart. Bij de behandeling van adenoïditis graad 3-4 is een dergelijke methode mogelijk niet effectief en moet u een chirurgische ingreep uitvoeren.

De methode van cryotherapie van adenoïden bij kinderen verscheen niet zo lang geleden, maar is al populair geworden bij zowel artsen als patiënten. Het is de moeite waard om te overwegen dat een dergelijke behandeling alleen in de vroege stadia van de ziekte effectief is, anders zal het geen resultaat opleveren.

Blootstelling aan vloeibare stikstof wordt veel gebruikt bij de behandeling van verschillende pathologieën. Adenoïde cryotherapie is een effectieve manier om hypertrofie van het weefsel te verminderen zonder de amandel radicaal te verwijderen. De methode heeft een aantal functies waarmee u van tevoren vertrouwd moet raken..

Vloeibare stikstof vernietigt overmatig overgroeid lymfoïd weefsel en stimuleert de lokale immuniteit

Cryotherapie is een van de veiligste behandelingen voor adenoïden. Het wordt gebruikt als alternatief voor chirurgie, maar zorgt voor langdurige remissie, versterkt de immuniteit en voorkomt verdere weefselgroei.

  • veiligheid;
  • beschikbaarheid;
  • minimale contra-indicaties en bijwerkingen;
  • hoge efficiëntie.

Met behulp van vloeibare stikstof wordt het hypertrofische lymfoïde weefsel van de nasofaryngeale amandel vernietigd. De methode is niet geassocieerd met een risico op bloeding en heeft daarom praktisch geen contra-indicaties.

Naast het vernietigen van vergrote delen van de amandel, stimuleert blootstelling aan stikstof zijn eigen immuniteit en heeft het een antimicrobieel effect, waardoor cryotherapie niet alleen adenoïden behandelt, maar ook terugval van de ziekte voorkomt.

Cryotherapie van adenoïden kan van twee soorten zijn: de therapie zelf en de cryodestructuur zelf. In het eerste geval worden adenoïden korte tijd aangetast. Het doel van cryotherapie is niet het vernietigen van weefsel, maar het stimuleren van lokale metabolische processen, activering van immuniteit en antimicrobiële werking.

Cryodestructuur heeft andere doelen: de vernietiging van hypertrofische delen van de amandel (adenoïden) met vloeibare stikstof. Als gevolg hiervan wordt weefselnecrose gevormd en wordt de nasofaryngeale amandel verkleind..

Beide procedures zijn redelijk effectief, maar worden in verschillende gevallen gebruikt. Cryotherapie wordt eerder beschouwd als een soort fysiotherapie, omdat het gericht is op het versterken van de eigen immuunafweer, maar cryodestructuur is een alternatief voor radicale verwijdering van adenoïden met een scalpel of laser.

In de beginfase van adenoïden wordt cryotherapie praktisch niet voorgeschreven

Cryotherapie van adenoïden wordt voorgeschreven in de volgende gevallen:

  • sterke proliferatie van de nasofaryngeale amandel met ernstige schending van de neusademhaling;
  • inefficiëntie van conservatieve therapie;
  • frequente recidieven van otitis media en sinusitis met adenoïden;
  • contra-indicaties voor de operatie om adenoïden te verwijderen.

Over het algemeen is de indicatie voor cryotherapie van adenoïden bij kinderen graad 2 hypertrofie van de amandelen, maar cryodestructie wordt al uitgevoerd bij de derde graad van pathologie.

Bij adenoïden van de 1e graad wordt de methode zelden gebruikt, omdat de pathologie in dit stadium met succes wordt behandeld met medicijnen. Een otolaryngoloog kan echter cryotherapie aanbevelen voor adenoïden van graad 1, als de groei van de amandel wordt belast met chronische ziekten van de KNO-organen.

Cryotherapie en cryodestructie worden poliklinisch uitgevoerd. Bovendien kunnen verschillende procedures nodig zijn - het hangt allemaal af van de mate van proliferatie van adenoïden.

Voordat u een procedure toewijst, moet u de diagnose nauwkeurig stellen. Het is belangrijk om de mate van adenoïden te achterhalen, daarom moet u naast een lichamelijk onderzoek door een otolaryngoloog een reeks onderzoeken ondergaan:

  • radiografie van de nasopharynx;
  • endoscopisch onderzoek van de nasopharynx;
  • CT-scan.

In de regel is slechts één van deze methoden geselecteerd. De meest informatieve is endoscopie van de nasopharynx. Het nadeel van deze procedure zijn de hoge kosten. Als alternatief kan radiografie worden voorgeschreven. De keerzijde van dit onderzoek is het negatieve effect van röntgenstralen op het lichaam van het kind.

Bovendien moet u een uitstrijkje van de nasopharynx doorgeven. Deze analyse is nodig om de bacteriële infectie en de ziekteverwekker te bepalen..

Een verplichte voorbereidingsfase voor cryotherapie is een instrumentele studie van de sinussen

Nadat de mate van adenoïde groei is vastgesteld en een bacteriële infectie is uitgesloten of bevestigd, is het noodzakelijk om een ​​aantal aanvullende tests te doorstaan ​​om contra-indicaties voor cryotherapie uit te sluiten. Onder hen:

  • bloedtest - om de stollingssnelheid, de uitsluiting van trage ontstekingsprocessen en latente infecties te bepalen;
  • urineonderzoek - om de werking van de nieren en het hele organisme als geheel te beoordelen;
  • ECG - om cardiovasculaire pathologieën uit te sluiten waarin blootstelling aan vloeibare stikstof verboden is.

Adenoïden worden behandeld met cryotherapie onder lokale anesthesie, daarom is het noodzakelijk om een ​​anesthesioloog te raadplegen en de mogelijkheid van intolerantie voor het medicijn voor pijnverlichting uit te sluiten.

Na alle testen en onderzoeken bepaalt de arts of cryotherapie kan worden uitgevoerd. Direct voor de procedure is geen speciale training vereist. Het is raadzaam om 's ochtends voor de sessie niet te eten en 2-4 uur voor de ingreep niet te drinken. Dit is nodig om het risico op braken door manipulaties in de nasopharynx te minimaliseren. De hele procedure wordt echter onder narcose uitgevoerd, dus de propreflex zal u tijdens de sessie niet storen..

Cryotherapie van adenoïden wordt poliklinisch uitgevoerd. De patiënt komt de spreekkamer binnen en gaat op de bank liggen. Eerst wordt de nasopharynx verdoofd. Om dit te doen, kunt u zowel injecties als een speciale spray gebruiken die de lokale gevoeligheid vermindert.

Vervolgens wordt een endoscoop door de neus ingebracht - een apparaat in de vorm van een holle buis, waarbinnen een kamer en een apparaat voor het toevoeren van stikstof zijn.

De arts volgt de voortgang van de procedure op de monitor, die het beeld van de camera weergeeft. Stikstof in gasvorm wordt door de buis van de endoscoop geleid en op de vergrote amandel aangebracht.

Terwijl u een deel van de amandel verwerkt, verschuift de endoscoop naar andere delen van de adenoïde. De hele procedure duurt niet meer dan 10-15 minuten, op dit moment voelt het kind geen ongemak.

Met cryotherapie kunt u het probleem niet in één sessie oplossen, omdat stikstof de diepe lagen van het lymfoïde weefsel niet onmiddellijk kan aantasten. Daarom zijn er voor een volledige genezing verschillende procedures nodig.

Als adenoïden worden verwijderd door cryotherapie, moet u erop voorbereid zijn dat de procedure minimaal 3 keer moet worden herhaald. Meestal bestaat de cursus uit 4-5 procedures. Elke volgende wordt pas uitgevoerd nadat de amandel volledig is hersteld, dus herhaalde sessies worden elke 10-14 dagen voorgeschreven.

Bij epilepsie en sommige andere ziekten is cryotherapie gecontra-indiceerd

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een bloedingsstoornis geen contra-indicatie voor de procedure. Dit komt omdat bij het invriezen van adenoïden geen bloeding kan optreden, omdat ook bloedvaten en haarvaten bevriezen. Als de bloedstolling verstoord is, is het mogelijk alleen nodig om de duur van blootstelling aan stikstof te verkorten, waardoor voor de volledige behandeling meer procedures nodig zijn.

Er zijn dus slechts vier contra-indicaties voor de procedure:

  • allergie voor kou;
  • pathologische vernauwing van de neusholtes;
  • epilepsie;
  • anesthesie-intolerantie.

Bij een pathologische vernauwing van de neusgang is het onmogelijk om een ​​endoscoop in de nasopharynx te plaatsen. In dit geval worden andere therapiemethoden gekozen, waarbij de toegang tot de adenoïden via de mond plaatsvindt.

Bij ernstige vormen van epilepsie wordt de procedure niet uitgevoerd, omdat blootstelling aan vloeibare stikstof en een algemeen stressniveau een aanval kan veroorzaken. In dit geval kunt u met uw arts overleggen over andere methoden voor de behandeling van adenoïden waarmee u onder algemene anesthesie hypertrofe weefsels in één sessie kunt verwijderen..

Over het algemeen is het risico op complicaties minimaal, omdat er geen bloeding optreedt tijdens en na de procedure. Op de plaats van blootstelling aan stikstof vormt zich echter een korstje in de nasopharynx. In de eerste dagen doet het getroffen gebied pijn, ongemak en zwelling van de nasopharynx zijn mogelijk, waardoor de neusademhaling nog erger is. Ook kan bij sommige kinderen de temperatuur de eerste 1-2 dagen stijgen. Al deze symptomen verdwijnen binnen een paar dagen..

Een complicatie kan een infectie zijn van een wond die optreedt op de plaats van blootstelling aan kou. Bij het bevestigen van een bacteriële infectie wordt antibioticatherapie voorgeschreven.

De eerste dagen na de ingreep moet het kind lichamelijke inspanning vermijden. De eerste dag is bedrust.

Verdere revalidatie omvat het gebruik van antiseptica voor gorgelen - dit is nodig om infectie van de wond te voorkomen. Het is ook belangrijk om de neus te spoelen met een oplossing van zeezout (Aquamaris-spray, Humer) en olieachtige preparaten te gebruiken om uitdroging van het neusslijmvlies te voorkomen.

In de eerste 2-3 uur na de procedure moet u zich onthouden van voedsel en water..

In Moskou kost cryotherapie van adenoïden bij kinderen ongeveer 1.500-2.000 roebel per procedure. In regio's zijn de kosten lager en beginnen ze bij 800 roebel per sessie. De volledige cursus bestaat meestal uit 5 sessies.

“Mijn dochter is 5 jaar, we hebben last van adenoïden van drie. Otitis wisselde voortdurend af met sinusitis, elke maand ziek. Verwijderen op deze leeftijd wordt niet aanbevolen, dus adviseerde onze KNO cryotherapie. Er werden in totaal 5 procedures voorgeschreven; er werden er twee per maand uitgevoerd. Er is al een jaar verstreken, de adenoïden werden niet volledig geëlimineerd, maar ze werden veel minder ziek - als ze maandenlang voor een loopneus waren behandeld, waren er vorig jaar slechts twee keer ernstige verkoudheden. Ik raad cryotherapie zeker aan. '

'Ze hebben deze procedure aan de zoon toegewezen, maar slechts één sessie. Er is een effect - een half jaar is al verstreken en we zijn nooit ziek geweest, behalve verkoudheid (maar dit is begrijpelijk, de adenoïden zijn niet volledig verwijderd). Minus de procedure - het kind wordt slecht verdragen. Hij lag 4 dagen thuis met koorts en ernstige keelpijn. '

'Ze deden cryotherapie, waren tevreden. De dochter was echt heel erg bang, dus elke procedure was erg moeilijk te organiseren. Er waren in totaal 3 sessies, de neus begon normaal te ademen na de eerste. De hele cursus kostte 10.000 roebel, maar de prijzen zijn overal anders. ”

BELANGRIJK! Om een ​​artikel als bladwijzer toe te voegen, drukt u op: CTRL + D

U kunt een ARTS een vraag stellen en een GRATIS ANTWOORD krijgen door een speciaal formulier in te vullen op ONZE SITE via deze link >>>

Moeilijkheden met neusademhaling, overmatige afscheiding uit de neus is een probleem dat veel ouders van jonge kinderen kennen. Een kinderarts, een KNO-arts, diagnosticeert bij het onderzoeken van een kind adenoïditis en bepaalt de mate van adenoïden. Chirurgische behandeling wordt meestal aanbevolen en ouders hebben vragen: kunnen adenoïden worden genezen zonder operatie, welke methoden kunnen worden genezen en vele andere.

Kliniek Medkrionika behandelt al meer dan 10 jaar met succes adenoïden bij kinderen met cryotherapie. Deze meest effectieve en veilige methode is het enige alternatief voor chirurgie. Ouders stellen dezelfde vragen aan onze specialisten. Sommigen van hen worden in dit artikel beantwoord..

Hoe bevriest adenoïdweefsel? Zal het later necrotisch worden ('afsterven') of in stukken vallen??

Antwoord: Adenoïde weefsel bevriest niet. De behandeling van adenoïden wordt niet uitgevoerd door cryochirurgie (impliceert contact "bevriezen"), maar door cryotherapeutische methode (koude stimulatie door blootstelling aan een stroom vloeibare stikstofdamp). Met dit effect is er, vanwege de activering van de immuun- en biochemische mechanismen in het behandelde gebied, geen "afvallen" of "vernietiging" van adenoïde weefsels, maar hun genezing en geleidelijke reductie tot een normale grootte. Plus verhardend effect.

Welke genezingsgarantie geeft u in het geval van ons kind? Welke garanties geef je? (De vraag komt even vaak voor als onjuist is).

Antwoord: Garanties worden gegeven door verzekeringsmaatschappijen, winkels voor huishoudelijke apparaten, enz. We kunnen alleen de gemiddelde statistieken uitspreken die over de jaren van praktisch werk zijn verzameld. Dit is ongeveer 90% van de patiënten die een goed resultaat hebben behaald. Dit impliceert de normalisatie van de neusademhaling, het stoppen met frequente loopneus, otitis media, de normalisatie van het gehoor (als er al verschijnselen van gehoorverlies waren op de achtergrond van adenoïden) en, uiteindelijk, adenoïde reductie tot normale maten en een verhardingseffect. Wat garanties betreft, moet u begrijpen dat adenoïden soms weer groeien, zelfs na chirurgische verwijdering.

Adenoïden zijn lymfoïd weefsel, d.w.z. orgaan van het immuunsysteem, daarom hangt hun toestand en "gedrag" vaak af van factoren die onzichtbaar zijn voor het oog van de dokter: genetica, de algemene immuniteit, overgedragen infectieziekten, omgevingsinvloeden, voeding. Verhardende en algemene versterkende maatregelen uitgevoerd (of niet uitgevoerd) door ouders, etc. Daarom is het "berekenen", zoals de ouders zeggen, "de mate van garantie" in dit geval onmogelijk. Maar al letterlijk vanaf de 1-2e procedure, kunt u het resultaat bij de meeste patiënten zien.

Kan cryotherapie helpen bij adenoïden van graad 3?

Antwoord: Ja, in veel gevallen. Maar niet altijd. "Gelanceerde" adenoïden van de III-graad, gecompliceerd door eustacheitis, enz. in 50-60% van de gevallen succesvol reageren op de behandeling. Als we bij 2-3 procedures geen duidelijke verbetering bij de patiënt zien, is chirurgische interventie meer aangewezen. Maar zelfs met de 3e graad van adenoïden, zouden een voldoende aantal patiënten, na een kuurbehandeling te hebben ondergaan, een operatie kunnen vermijden.

Wat ervaart het kind tijdens cryotherapie? Het doet pijn? Heb ik pijnstilling nodig??

Antwoord: Bij "contactloze" cryotherapie ervaart een persoon koude en lichte tintelingen in het behandelde gebied (bij behandeling van adenoïden is dit de neusholte). Daarom is anesthesie niet vereist, omdat geen significante pijn. Onaangename gevoelens kunnen alleen optreden als het kind tijdens de procedure niet stil wil zitten, zijn lichaam en hoofd beweegt en zichzelf verwondt aan de gereedschappen.

Waarom wordt aanbevolen om kinderen van ten minste 3 jaar oud te behandelen voor cryotherapie?

Antwoord: In feite zijn er geen "leeftijdsgebonden contra-indicaties" voor cryotherapie, maar u moet er rekening mee houden dat kinderen onder de 3 jaar in de meeste gevallen nog geen sterk onderscheid maken tussen de begrippen "pijn" en "ongemak". Ook begrijpen de meeste kinderen jonger dan 3 jaar nauwelijks de uitleg van de arts over wat er tijdens de procedure zal gebeuren, het is moeilijk om hen te overtuigen stil te zitten, enz. Bijgevolg bestaat het risico dat het kind het behandelingsproces niet goed waarneemt, beweegt, protesteert en daardoor verwondt aan de hulpmiddelen, wat stress voor het kind veroorzaakt. Bovendien vermindert het de kwaliteit van de procedure. Daarom wordt tot 3 jaar oud aanbevolen om te proberen kinderen met medicatie te behandelen, en cryomethoden moeten worden gestart bij het bereiken van een relatief "bewuste" en "contact" -leeftijd.

Wanneer is de beste cryotherapie voor adenoïden? Hoe lang duurt de procedure? Welke onderzoeken moeten aanvullend worden uitgevoerd?

Antwoord: In de regel behandelen we adenoïden met de cryotherapie-methode, op voorwaarde dat het kind klinisch gezond is (gebrek aan temperatuur, acute manifestaties van de ziekte, loopneus, hoest), nadat de laatste inname van antibiotica minimaal 7 dagen moet zijn verstreken. Resterende rhinitis is geen contra-indicatie voor cryotherapie.

30 minuten zijn voldoende om een ​​onderzoeks- en behandelingsprocedure uit te voeren. Op dezelfde dag na de behandeling gaat u naar huis. Cryotherapie van adenoïden omvat herhaalde 2-3 procedures met een interval van 1 maand. Voor elk kind zijn aanvullende aanbevelingen individueel en worden door de arts bij de receptie gegeven. Er zijn geen speciale documenten en aanvullende onderzoeken nodig voor de procedure. Als u een medische kaart bij de hand heeft, raden we u aan deze mee te nemen..

Kliniek Medkrionika accepteert alle patiënten, ongeacht plaats en land van verblijf.

Otolaryngoloog van de hoogste categorie Nemtseva Lyudmila Nikolaevna

Adenoïden bij kinderen groeien tegen een achtergrond van verzwakte immuniteit. Meestal is dit een gevolg van luchtweg- of infectieziekten. Adenoïditis in de beginfase wordt behandeld met een conservatieve methode, als een dergelijke behandeling geen effect heeft, neem dan een chirurgische ingreep. Cryotherapie van adenoïden bij kinderen is een innovatieve behandelmethode waarmee u zonder operatie kunt herstellen van adenoïden. De essentie van de behandeling is om vloeibare stikstof in het adenoïde gebied te spuiten. Onder invloed van lage temperaturen nemen ze onafhankelijk van elkaar af..

Moeilijkheden met neusademhaling, overmatige afscheiding uit de neus is een probleem dat veel ouders van jonge kinderen kennen. Een kinderarts, een KNO-arts, diagnosticeert bij het onderzoeken van een kind adenoïditis en bepaalt de mate van adenoïden. Chirurgische behandeling wordt meestal aanbevolen en ouders hebben vragen: kunnen adenoïden worden genezen zonder operatie, welke methoden kunnen worden genezen en vele andere.

Kliniek Medkrionika behandelt al meer dan 10 jaar met succes adenoïden bij kinderen met cryotherapie. Deze meest effectieve en veilige methode is het enige alternatief voor chirurgie. Ouders stellen dezelfde vragen aan onze specialisten. Sommigen van hen worden in dit artikel beantwoord..

Hoe bevriest adenoïdweefsel? Zal het later necrotisch worden ('afsterven') of in stukken vallen??

Antwoord: Adenoïde weefsel bevriest niet. De behandeling van adenoïden wordt niet uitgevoerd door cryochirurgie (impliceert contact "bevriezen"), maar door cryotherapeutische methode (koude stimulatie door blootstelling aan een stroom vloeibare stikstofdamp). Met dit effect is er, vanwege de activering van de immuun- en biochemische mechanismen in het behandelde gebied, geen "afvallen" of "vernietiging" van adenoïde weefsels, maar hun genezing en geleidelijke reductie tot een normale grootte. Plus verhardend effect.

Welke genezingsgarantie geeft u in het geval van ons kind? Welke garanties geef je? (De vraag komt even vaak voor als onjuist is).

Antwoord: Garanties worden gegeven door verzekeringsmaatschappijen, winkels voor huishoudelijke apparaten, enz. We kunnen alleen de gemiddelde statistieken uitspreken die over de jaren van praktisch werk zijn verzameld. Dit is ongeveer 90% van de patiënten die een goed resultaat hebben behaald. Dit impliceert de normalisatie van de neusademhaling, het stoppen met frequente loopneus, otitis media, de normalisatie van het gehoor (als er al verschijnselen van gehoorverlies waren op de achtergrond van adenoïden) en, uiteindelijk, adenoïde reductie tot normale maten en een verhardingseffect. Wat garanties betreft, moet u begrijpen dat adenoïden soms weer groeien, zelfs na chirurgische verwijdering.

Adenoïden zijn lymfoïd weefsel, d.w.z. orgaan van het immuunsysteem, daarom hangt hun toestand en "gedrag" vaak af van factoren die onzichtbaar zijn voor het oog van de dokter: genetica, de algemene immuniteit, overgedragen infectieziekten, omgevingsinvloeden, voeding. Verhardende en algemene versterkende maatregelen uitgevoerd (of niet uitgevoerd) door ouders, etc. Daarom is het "berekenen", zoals de ouders zeggen, "de mate van garantie" in dit geval onmogelijk. Maar al letterlijk vanaf de 1-2e procedure, kunt u het resultaat bij de meeste patiënten zien.

Kan cryotherapie helpen bij adenoïden van graad 3?

Antwoord: Ja, in veel gevallen. Maar niet altijd. "Gelanceerde" adenoïden van de III-graad, gecompliceerd door eustacheitis, enz. in 50-60% van de gevallen succesvol reageren op de behandeling. Als we bij 2-3 procedures geen duidelijke verbetering bij de patiënt zien, is chirurgische interventie meer aangewezen. Maar zelfs met de 3e graad van adenoïden, zouden een voldoende aantal patiënten, na een kuurbehandeling te hebben ondergaan, een operatie kunnen vermijden.

Wat ervaart het kind tijdens cryotherapie? Het doet pijn? Heb ik pijnstilling nodig??

Antwoord: Bij "contactloze" cryotherapie ervaart een persoon koude en lichte tintelingen in het behandelde gebied (bij behandeling van adenoïden is dit de neusholte). Daarom is anesthesie niet vereist, omdat geen significante pijn. Onaangename gevoelens kunnen alleen optreden als het kind tijdens de procedure niet stil wil zitten, zijn lichaam en hoofd beweegt en zichzelf verwondt aan de gereedschappen.

Waarom wordt aanbevolen om kinderen van ten minste 3 jaar oud te behandelen voor cryotherapie?

Antwoord: In feite zijn er geen "leeftijdsgebonden contra-indicaties" voor cryotherapie, maar u moet er rekening mee houden dat kinderen onder de 3 jaar in de meeste gevallen nog geen sterk onderscheid maken tussen de begrippen "pijn" en "ongemak". Ook begrijpen de meeste kinderen jonger dan 3 jaar nauwelijks de uitleg van de arts over wat er tijdens de procedure zal gebeuren, het is moeilijk om hen te overtuigen stil te zitten, enz. Bijgevolg bestaat het risico dat het kind het behandelingsproces niet goed waarneemt, beweegt, protesteert en daardoor verwondt aan de hulpmiddelen, wat stress voor het kind veroorzaakt. Bovendien vermindert het de kwaliteit van de procedure. Daarom wordt tot 3 jaar oud aanbevolen om te proberen kinderen met medicatie te behandelen, en cryomethoden moeten worden gestart bij het bereiken van een relatief "bewuste" en "contact" -leeftijd.

Wanneer is de beste cryotherapie voor adenoïden? Hoe lang duurt de procedure? Welke onderzoeken moeten aanvullend worden uitgevoerd?

Antwoord: In de regel behandelen we adenoïden met de cryotherapie-methode, op voorwaarde dat het kind klinisch gezond is (gebrek aan temperatuur, acute manifestaties van de ziekte, loopneus, hoest), nadat de laatste inname van antibiotica minimaal 7 dagen moet zijn verstreken. Resterende rhinitis is geen contra-indicatie voor cryotherapie.

30 minuten zijn voldoende om een ​​onderzoeks- en behandelingsprocedure uit te voeren. Op dezelfde dag na de behandeling gaat u naar huis. Cryotherapie van adenoïden omvat herhaalde 2-3 procedures met een interval van 1 maand. Voor elk kind zijn aanvullende aanbevelingen individueel en worden door de arts bij de receptie gegeven. Er zijn geen speciale documenten en aanvullende onderzoeken nodig voor de procedure. Als u een medische kaart bij de hand heeft, raden we u aan deze mee te nemen..

Kliniek Medkrionika accepteert alle patiënten, ongeacht plaats en land van verblijf.

Otolaryngoloog van de hoogste categorie Nemtseva Lyudmila Nikolaevna

Kliniek voor koude behandeling Medkryonika

© 2006-2018 Kliniek voor koude behandeling "Medkrionika"
Licentie MOSA AT-serie, nr. 570475 van 25/03/2011.

Publicaties Over Astma